هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق

هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق

طلاق یکی از غم ‌بارترین اتفاقات در زندگی مشترک زوجین است که می‌تواند تبعات مالی، عاطفی و اجتماعی متعددی به‌ همراه داشته باشد. با توجه ‌به این‌ که حق طلاق یکی از موضوعات پیچیده در حقوق خانواده است و قوانین مربوط به آن دائم در حال تغییر است، داشتن حق طلاق شرایط خاصی برای زوجه فراهم می‌کند و پیچیدگی‌های حقوقی بیشتری به همراه خواهد داشت. از این ‌رو بهتر است در این فرایند از همراهی یک وکیل طلاق زبده استفاده شود.

در این یادداشت هزینه وکیل طلاق با داشتن حق طلاق  را بررسی خواهیم کرد. تا پایان این مطلب با مؤسسه حقوقی دادگستر فیض عدالت همراه باشید.

وکیل طلاق کیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

وکیل طلاق وکیل متخصص در امور خانواده است که به ‌طور خاص بر روی دعاوی طلاق تمرکز دارد. وظایف وکیل طلاق به ‌طور کلی شامل موارد زیر است:

مشاوره حقوقی: وکیل طلاق به موکل خود درمورد حقوق و تعهدات قانونی در طول فرایند طلاق مشاوره می‌دهد. این مشاوره می‌تواند درمورد موضوعات مختلفی مانند دلایل طلاق، شرایط عاطفی طلاق، شرایط طلاق توافقی و یک‌ طرفه، مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و سایر مسائل مالی و حقوقی مربوط به طلاق باشد.

وکیل طلاق کیست

جمع‌آوری مدرک: وکیل طلاق تمام مدارک و شواهد لازم برای اثبات ادعای موکل خود را جمع‌آوری می‌کند. این مدارک می‌توانند شامل مواردی مانند سند ازدواج، گواهی ولادت فرزندان، اسناد مالی و شهادت شهود باشند.

تهیه و تنظیم دادخواست: وکیل طلاق دادخواست طلاق را به همراه سایر اسناد و مدارک لازم تهیه و به دادگاه ارائه می‌دهد.

نمایندگی در دادگاه: وکیل طلاق در جلسات دادگاه از موکل خود دفاع می‌کند و به سوالات قاضی پاسخ می‌دهد. وکیل همچنین ممکن است با وکیل طرف مقابل مذاکره کند تا به نتیجه مطلوب برسد.

انجام سایر امور: وکیل طلاق ممکن است وظایف دیگری را نیز برعهده داشته باشد. پیگیری پرونده از طریق مراجع ذی‌ربط، ملاقات با کارشناسان و تهیه گزارش‌های حقوق از جملۀ این وظایف هستند.

عوامل موثر در تعیین هزینه وکیل طلاق چه چیزهایی است؟

عوامل تاثیرگذار بر هزینه وکیل طلاق شامل موارد زیر می‌شود:

سابقه و تخصص وکیل: وکلایی که تجربه و مهارت بالاتری در امور خانواده علی‌الخصوص دعاوی طلاق دارند، معمولا دستمزد بالاتری دریافت می‌کنند.

عوامل موثر در تعیین هزینه وکیل طلاق

میزان پیچیدگی پرونده: آن دسته از پرونده‌های طلاق که شامل موارد پیچیده‌ای مانند حضانت فرزندان، تقسیم اموال یا نفقه هستند برای به‌ نتیجه ‌رسیدن به زمان و تلاش بیشتری نیاز خواهند داشت. در نتیجه در این موارد هزینۀ وکیل طلاق بیشتر خواهد شد.

تعداد جلسات دادرسی: هرچه تعداد جلسات دادرسی بیشتر باشد، هزینۀ وکیل نیز بیشتر خواهد بود.

نوع طلاق: هزینه وکیل برای طلاق توافقی معمولا کمتر از طلاق یک‌طرفه یا طلاق عسروحرج است.

میزان توافق طرفین: هرچه طرفین درمورد مسائل مربوط به طلاق توافق بیشتری داشته باشند، کار وکیل آسان‌تر شده و درنتیجه هزینۀ کمتری از موکل خود طلب خواهد کرد.

هزینه‌های جانبی: علاوه بر دستمزد وکیل، ممکن است هزینه‌های جانبی دیگری مانند هزینه‌های کارشناسی، ترجمۀ اسناد یا هزینه‌های دیگر وجود داشته باشد که در تعیین میزان نهایی هزینه وکیل طلاق موثر است.

آیا هزینه وکیل برای طلاق برای شخصی که حق طلاق دارد متفاوت از سایرین است؟

هزینه وکیل برای طلاق

گاهی سوال پرسیده می شود که آیا حق طلاق زن هزینه وکیل او را کم می کند؟ به‌ طور کلی هزینه وکیل طلاق برای شخصی که حق طلاق دارد با سایرین تفاوتی ندارد. هزینه وکیل طلاق به عواملی مانند سابقه و تخصص وکیل، پیچیدگی پرونده، تعداد جلسات دادرسی، نوع طلاق، میزان توافق طرفین و روش پرداخت بستگی دارد و هیچ ارتباطی با این‌ که چه کسی حق طلاق دارد، ندارد.

با این‌ حال در برخی موارد ممکن است حق طلاق بر هزینه وکیل تاثیر بگذارد. برای مثال اگر طرف مقابل با طلاق مخالفت کند و تصمیم بگیرد روند طلاق را به تعویق بیندازد، تعداد جلسات دادرسی بیشتر شده و درنتیجه هزینه وکیل طلاق بالاتر می‌رود.

آیا می توانم هزینه وکیل در طلاق را به صورت اقساط پرداخت کنم؟

این موضوع به توافق بین وکیل و موکل بستگی دارد. برخی از وکلا با دریافت یک مبلغ اولیه به‌ عنوان پیش‌ پرداخت و دریافت مابقی حق‌الوکاله به‌ صورت قسطی موافق می‌کنند. در این صورت تعداد اقساط و مبلغ هر قسط نیز به توافق طرفین بستگی خواهد داشت.

اما برخی از وکلا تمایل کمتری به دریافت قسطی حق‌الوکاله دارند و ترجیح می‌دهند تمام آن را یک‌ جا دریافت کنند. البته ممکن است تمام وکلا با توجه ‌به شرایط مالی شما با دریافت قسطی حق‌الوکاله موافقت کنند.

پرداخت هزینه وکیل به صورت اقساط

در موسسه حقوقی فیض عدالت به طور ویژه و در کمترین زمان ممکن با استفاده از متخصصین وکالت، پرونده ها را با راهکارهای نوین به نتیجه میرسانیم و از لحاظ هزینه هم بهترین و خوشایند ترین توافق را چه از لحاظ مبلغ و تعداد اقساط با موکلین عزیز بعمل می آوریم تا علاوه بر مشکل خانوادگی، دغدغه دیگه ای نداشته باشند، ما هستیم تا شما را به ارامش حقوقی و قانونی برسانیم

آیا می توانم هزینه وکیل در طلاق را از طرف مقابل بگیرم؟

بله؛ در برخی موارد می‌توان هزینۀ وکیل طلاق را از طرف مقابل دریافت کرد. اما این موضوع تحت شرایط خاصی امکان‌پذیر خواهد بود:

  1. دلیل درخواست طلاق

اگر کسی به دلیل عسروحرج درخواست طلاق دهد و دادگاه عسروحرج او را تایید کند، می‌تواند از همسر خود هزینه‌های وکیل را مطالبه کند. یعنی اگر شخصی تعهدات قانونی خود نسبت به همسرش را انجام ندهد و این موضوع برای او سبب مشقت و سختی شود، همسر می‌تواند با اثبات کردن این موضوع در دادگاه هزینه وکیل طلاق خود را دریافت کند.

  1. وضعیت مالی زوج و زوجه
وضعیت مالی زوجه

دادگاه با بررسی وضعیت مالی زوج و زوجه، تعیین می‌کند که آیا فرد متقاضی طلاق توانایی پرداخت هزینه وکیل را دارد یا خیر. اگر دادگاه تشخیص دهد که شخص توانایی مالی کافی ندارد ممکن است همسر او را به پرداخت هزینۀ وکیل محکوم کند.

برای دریافت هزینه وکیل طلاق از طرف مقابل لازم است حتما دادخواست ثبت کنید و ادلۀ کافی برای اثبات ادعای خود ارائه دهید. مشاوره با یک کارشناس حقوقی متخصص می‌تواند به شما در این مسیر کمک زیادی کند.

دکتر فیض آبادی وکیل موسسه حقوقی دادگستر میرداماد

اشتراک گذاری

اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن را به اشتراگ بگذارید

مطالب مرتبط

حقوق را بشناسید، از آسیب‌ها جلوگیری کنید

حضانت فرزند یکی از موارد اختلاف زوجین هنگام طلاق است. با توجه به اینکه حضانت فرزند بعد از 7 سالگی به عهده پدر است،

در قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، برای طلاق از جهات مختلف، انواع گوناگون با شرایط خاص در نظر گرفته شده است. یکی از انواع طلاق‌ها، طلاق

هر زوج وظایف خاصی پس از ازدواج دارند. یقیناً اگر زن یا مرد در انجام این وظیفه کوتاهی کنند، باید در این زمینه جوابگو

مهریه بعد از فوت شوهر نیز باید به زن پرداخت شود. در این‌ رابطه قوانین و تبصره‌های مختلفی وجود دارد که تعیین می‌کنند چگونه

جستجو کنید

تماس با ما

مشاوره
سوال و پاسخ
مسیریابی دفتر

۰۲۱۲۲۲۲۷۲۱۲

۰۲۱۲۲۲۲۷۱۱۲

۰۹۱۲۱۹۹۱۲۶۶

۰۹۱۲۴۰۲۹۲۵۵